Het regent geluk

H E T  R E G E N T  G E L U KHRG omslag.doc

Het leven is een cursus in wonderen

 

Het regent geluk is een bijzondere introductie op Een cursus in wonderen. De Cursus is een prachtige spiritueel meesterwerk, maar niet voor iedereen eenvoudig leesbaar. Lisa Portengen – bevlogen dame – had het boek al jaren geleden in huis, maar was nú vastbesloten de Cursus echt te leren verstaan en toe te passen in haar leven. Ze vond op een wonderlijke manier in Koos Janson de leraar waar ze naar zocht. Ze belden elkaar 100 dagen iedere dag. Lisa met een – vaak uit het leven gegrepen – vraag, Koos met een antwoord op basis van de Cursus. Hun wondermooie tweegesprekken zijn opgetekend in dit boek.

 

Lisa stelde Koos actuele vragen, waar veel vrouwen (en mannen!) zich in zullen herkennen: waarom lukt het me niet om af te vallen? Waarom kan ik maar geen afstand nemen van mijn werk? Hoe help ik iemand die in nood is? En die enorme to-do lijst… Hun gesprekken gingen over God en de Liefde, maar ook over verloren vriendschappen en fietssleutels. Koos gaf heldere antwoorden op basis van Een cursus in wonderen. Geen vraag was te gek en vele inzichten vielen als cadeautjes uit de hemel. Het resultaat: geluk!

 

“Wonderen vallen als helende druppels regen uit de Hemel…”

Een cursus in wonderen  Wdl II.13.5

 

Een aantal luistervoorbeelden van de telefoongesprekken van Lisa en Koos

Het boek is inmiddels uitverkocht.

 

INHOUD

Hoe het begon

Wat is Een cursus in wonderen?

Hoe je de telefoongesprekken het beste kunt lezen

De telefoongesprekken

Les 6 – De pers zit achter me aan!

Les 14 – Ik ben mijn fietssleutel kwijt

Les 16 – Mensen doen niet aardig op mijn Facebookpagina

Les 21 – Mijn schoonmoeder komt naar het paasontbijt

Les 23 – Hoe kan ik iets loslaten?

Les 31 – Ik val gewoon in slaap tijdens de opdrachten!

Les 35 – Ik zag een lilliputter lopen

Les 37 – Krijg ik wel genoeg werk?

Les 38 – Wat als een vriendschap stopt?

Les 39 – Een irritant telefoongesprek!

Les 42 – Ik zag een man in een rode jurk

Les 46 – Ik heb een grote fout gemaakt

Les 52 – Eerlijk ondernemen

Les 52 – Die enorme to-dolijst

Les 54 – Is dit een christelijk boek?

Les 54 – Wat als ik mijn huur niet kan betalen?

Les 54 – Een dochter die haar moeder niet meer wil zien

Les 61 – De spiegel op Ibiza

Les 72 – Mijn vriend is humeurig en daar kan ik slecht mee omgaan

Les 73 – Hoe bereid ik mij voor op een moeilijk gesprek?

Les 77 – Wat is een wonder?

Les 80 – We zijn allemaal verbonden!

Les 83 – Ik ben gevallen midden op het podium!

Les 84 – Het gaat niet goed met een vriendin van mij

Les 87 – Hoe kan ik iemand helpen?

Les 87 – Hoe lees ik eigenlijk de Cursus?

Les 92 – Ik ben weer niet afgevallen!

Les 94 – Waarom bestaat het ego?

Laatste gesprek: hoe nu praktisch verder?

Mijn 10 grote inzichten uit de Cursus