Hoe is de cursus ontstaan?

kenneth-wapnick-een-leven-geen-gelukEen cursus in wonderen heeft een buitengewoon prachtige, wonderbaarlijke ontstaansgeschiedenis. Kenneth Wapnick, een van de mensen ‘van het eerste uur’, die actief bij het ontstaan van de Cursus betrokken is geweest, heeft daarover een ronduit indrukwekkend boek geschreven, ABSENCE FROM FELICITY. The Story of Helen Schucman and Her Scribing of A Course in Miracles.

In november 2013 verschijnt hiervan bij uitgeverij Ankh-Hermes de Nederlandse vertaling, EEN LEVEN GEEN GELUK. Het ontstaan van ‘Een cursus in wonderen’, een biografie van Helen Schucman.

Voor lezers die onbekend zijn met Een cursus in wonderen zal dit boek de weg wijzen naar de Cursus zelf. Voor studenten van de Cursus is het wellicht het mooiste boek dat zij ooit zullen lezen over de ‘geboorte’ van dit spirituele pad. Daarnaast is het boek als levensbeschrijving van Helen Schucman een sublieme verheldering van de principes van de Cursus zelf – van een zeldzaam niveau -, en daarmee kostbaar studiemateriaal.

Warm aanbevolen dus!

Dit boek is ook te vinden op onze boekentafel tijdens groepsbijeenkomsten, workshops en lezingen.

Koos Janson over ‘Een leven geen geluk’ door Kenneth Wapnick