Naar welke stem luister jij vandaag?

Naar welke stem luister jij vandaag?Koos-met-boek-vrijst

“Ik ga je iets voorlezen uit een Blauw Boek. Het staat in het Tekstboek, in een rijke paragraaf (aanbevolen!) met de titel: De keuze voor God. Waarmee gezegd wordt: de keuze voor Liefde als je Leraar. In die passage vind je deze zin:

Waarom zou je naar de eindeloze krankzinnige oproepen luisteren die volgens jou tot je worden gericht, wanneer je kunt weten dat de Stem namens God in jou is?

T5.VII.3:1

Misschien is vooral het woord ‘krankzinnig’ bij je blijven hangen? Laten we nog eens luisteren, er wordt hier iets verhelderends gezegd.

Waarom zou je naar de eindeloze krankzinnige oproepen luisteren …

Het is heel duidelijk, de Cursus bedoelt daar de stem van het ego, van een afgescheiden zelf dat zich los voelt staan van alles en iedereen.

 … krankzinnige oproepen …

 Herken je die stroom van negatieve gevoelens, zorgen, zelfveroordelingen, paniekaanvallen? Krankzinnig! stelt de Cursus. Verre van gezond!

 …  oproepen … die volgens jou tot je worden gericht, …

We zijn in werkelijkheid geen ego’s. We dénken maar dat we afzonderlijke individuen zijn, beperkt en kwetsbaar. ‘Wat er niet allemaal mis kan gaan…’ Dat is luisteren naar het ego.

Waarom zou je naar die zichzelf almaar herhalende stem van het ego luisteren, met altijd weer de toon van niet-liefde, dus van angst? Waarom zou je dat doen?

En dan komt het:

… wanneer je kunt weten dat de Stem namens God in jou is?

Stem, met een hoofdletter. De Stem – zoals de Cursus zegt – die namens God spreekt, de Stem van de Liefde. Die Stem is jouw Innerlijke Leraar, beschikbaar voor jou!

Dus in deze ene zin wordt jou verteld: je hebt twee stemmen in je, de stem van het ego en de Stem van de Liefde. En waarom zou je naar de stem van angst en pijn luisteren als je ook zou kunnen luisteren naar die andere, liefdevolle, vreugdevolle Stem in jou?

Achterin het Tekstboek doet de Cursus een suggestie: ‘Choose again’. Kies opnieuw! Kies opnieuw als je eenmaal begrijpt dat je naar eindeloze krankzinnige oproepen luistert. Het ego blijft je ellende voorschotelen. En er is zó’n mooi alternatief…

Tot die helderheid willen we graag komen, om voluit open te gaan voor echt behulpzame, gelukkigmakende inspiratie. Laten we luisteren naar de Liefde in ons. Die Stem spréékt. Luister maar. Waarom niet vandaag?”