Hilversum – Jaargroep 2019 / 2020

Ik leef in het volle licht

‘Elke plek wordt levendig van schoonheid en wordt plotseling tot lieflijkheid bevrijd. Niets zul jij zo waarderen als dit, en zal jou zo dierbaar zijn.’

Letterlijk álles vindt áltijd plaats in het volle licht. Niets, maar dan ook niets wat je meemaakt is in staat om in het donker plaats te vinden. Nooit. Er is altijd licht, in elke situatie!

De ervaring van donker ontstaat door je geestelijke ogen dicht te doen, maar beslist niet doordat het volle licht verdwijnt. Het is altijd aanwezig. De ervaring, de tastbaarheid van deze waarheid brengt enorme vreugde.

Dit volle licht dat er altijd is, is een innerlijk, geestelijk, goddelijk licht. Eeuwig en zonder tegendeel. In ons dagelijks leven uitgedrukt in het licht van de wonderstaat: de innerlijke openheid voor liefde, wonderbare vrede en vreugde. Het is het stralende licht van een volmaakt vertrouwen, in elke situatie. Het is het licht van onze eeuwige onschuld.

Als ik het moeilijk lijk te hebben, héb ik dan iets aan dit licht? Jazeker. Zien, écht zien, zoals Een cursus in wonderen daarvan spreekt, doe je met je innerlijke ogen. Daarom staat er in een Werkboekles (91): Laat ik vanwege verleidingen mijn ogen niet sluiten. Als iets lastig lijkt: wees open, leer die situatie zien vanuit dit innerlijke licht.

Het begint met een beslissing. Ik kies om honderd procent vertrouwen te stellen in het volle licht dat er altijd is, in mij, in alles. Dit is mijn oefening in wondergericht denken. Nu kan het feit van dit licht een ervaring worden in mijn leven van alledag. Alles wat ik waarneem, blijkt vol van licht.

Ik lééf in dit volle licht! Ik leer dit zien, rechtstreeks voor mezelf. Wat een bevrijding uit het donker! Alles blijkt in mijn en ieders hoogste belang. Alles straalt en ik kan dat zien.

Ik maak de keuze nu, krachtig en beslist: ja, ik wil de dingen ánders zien, als ik minder zag dan liefde, onschuld, verbondenheid. Ik wil álles leren zien in dit volle licht. Zo wil ik leven.

‘Deze lieflijkheid is geen fantasie. Het is de werkelijke wereld,
stralend en zuiver en nieuw, en alles sprankelt in de volle zon.’

de jaargroep…
…als een toewijding: ik wil diepgaand en ontwijfelbaar leren zien dat werkelijk alles in mijn leven plaatsvindt in het volle licht. Ons leermateriaal: alles wat in ons leven speelt. Onze gids: Een cursus in wonderen.


 

Data

De zaterdagmiddagen 26 okt, 23 nov, 21 dec 2019;
25 jan, 22 feb, 21 mrt, 25 apr 2020 van 14.00 – 16.30 uur.

Kosten

Voor de serie € 171,50 p.p.; overleg over kosten is altijd mogelijk!

Info

Tel. +31 (0)30 695 03 28

Kennismaking

Nieuwe deelnemers kunnen een eerste bijeenkomst bijwonen als kennismaking, tegen eenmalige betaling van € 24,50. (overleg over kosten altijd mogelijk). Tussentijds instromen kan!

Inschrijving

Vindt plaats door overmaking van bovenstaand bedrag naar het banknummer Triodos:
NL61 TRIO 078 49 24 686,
t.n.v. J. Janson te Zeist, o.v.v. ‘Hilversum 2019-2020’,
plus inzending van onderstaand formulier.
Wil je gespreid betalen, bel dan even voor informatie.

Locatie

St. Annagebouw
Emmastraat 5
1211 NE  Hilversum

Voor een ROUTEBESCHRIJVING NIEUWE LOCATIE klik hier

 

Inschrijfformulier

Ik schrijf mij/ons in voor de jaargroep Hilversum 2019-2020 met Koos Janson: ‘Ik leef in het volle licht’.

Aanhef
DhrMevr

Voornaam

Achternaam

Adres

Postcode

Woonplaats

Land

Telefoon

E-mailadres

Jaargroep

Aantal personen

à € 171,50 p.p.

Kennismaking

à € 24,50 p.p.

Ik maak vooraf € 171,50 / € 24,50 * / € over
op het banknummer Triodos: NL61 TRIO 078 49 24 686
t.n.v. J. Janson te Zeist o.v.v. 'Hilversum 2019-2020'.

* optie voor nieuwe deelnemers.

Eventuele vragen en/of opmerkingen

(Fotografie: Fred Manschot)